Webnieuws Wichelen

Wednesday, 8 Feb 2023

Update20:58

You are here: Actualiteit Sportnieuws Ambitieus nieuw bestuur voor Eerlijk Streven
27
Oct
2007

Ambitieus nieuw bestuur voor Eerlijk Streven

Wichelen - Atletiekclub Eerlijk Streven heeft, op ondervoorzitter Ivan Vergult na, een volledig nieuw bestuur. "De vernieuwing van het bestuur was noodzakelijk." vertelt kersvers voorzitter Wim Heyse, "Het bestuur was verouderd. Met het nieuwe bestuur willen we een nieuwe mentaliteit in de club brengen." Doordat Eerlijk Streven heel wat talentvolle atleten in haar rangen telt, wil het nieuwe bestuur meer aandacht besteden rond het beheer en ronselen van haar financiële middelen. Marc De Bock werd hiertoe de nieuwe financiële verantwoordelijke. Het secretariaat is voortaan in handen van Noëlla Deweirdt. Overige bestuursleden zijn Marc De Bock en Rudy De Schrijder. Het nieuwe bestuur rekent er op dat de prestaties van haar atleten ieder jaar beter zal worden. "We hebben nu al enkele kampioenen zoals Selien De Schryder en Cedric Van de Putte. Naast hun hebben we nog heel wat potentieel." vertelt Danny Vandeputte als verantwoordelijke van het sportbeleid. De club hoopt dat het gemeentebestuur van Wichelen de atletiekclub het respect zal geven dat ze verdient. "We mogen niet vergeten dat wij op Wichelen de enige sportdiscipline beoefenen waarmee nationale medailles binnengehaald worden. Binnenkort zullen we wellicht ook vertegenwoordigd zijn op het Europees Kampioenschap in Griekenland."

De club klaagt vooral dat ze van het gemeentebestuur te weinig steun krijgen. "Als we naar onze infrastructuur kijken is het bedroevend te zien dat we moeten wijken voor de bouw van he sociaal huis." Momenteel beschikt de club niet meer over een atletiekpiste en dienen de leden wekelijks uit te wijken naar piste van Vlierzele Sportief in Oosterzele. "Voor jonge lopertjes is dat nefast. Zij hebben echt behoefte aan verkeersvrije infrastructuur dicht bij huis." vertelt de trainer. "We begrijpen dat een deel van de problemen tijdelijk zijn, maar op de vraag naar verlichting krijgen we geen reactie. Volgens schepen van sport Kristof De Smet (SAMEN) zijn alle verzoeken van de club opgenomen in het sportbeleidsplan.
"Dat is juist." reageert voorzitter Wim Heyse, "maar de schepen vergeet er wel bij te zeggen dat in het beleidsplan staat dat de problemen pas in 2009 zullen aangepakt worden. Dat is veel te laat voor ons." Trainer Danny Van de Putte wijst er nogmaals op dat het plaatsen van verlichting nu dringend is. "Het melkwegeltje en ons oefenterrein achter het rusthuis zijn niet verlicht. Ook de weg om naar ons lokaal te komen is niet verlicht. Door de bouw van sociaal huis ligt het terrein vol met putten van een halve tot een meter diep. Het is wachten tot er een serieus ongeval gebeurd." De club hoopt dan ook dat het gemeentebestuur nog deze winter verlichting zal plaatsen.

Sportief zit de club serieus in de lift. "We hebben inderdaad enkele goede atleten kunnen binnenhalen van atletiekclubs uit Zele en Zottegem." vertelt de voorzitter. De reden waarom een talent als Frederik Vanderelst de overstap maakt ligt volgens de club in hun werkwijze. "De mensen zien dat wij als kleine club uitstekende resultaten kunnen voorleggen. Ook ons 5-weken schema en onze individuele begeleiding van elke loper renderen." aldus Van de Putte.
Atletiekclub Eerlijk Streven Wichelen, een afdeling van Vlierzele Sportief, telt momenteel 80 wedstrijdlopers en 50 joggers. "Als kleine afdeling van Vlierzele Sportief, mogen we toch fier zijn dat wij bijna integraal de kern van Vlierzele Sportief uitmaken." stelt het bestuur. Toch zijn er geen plannen om solo verder te gaan.

Voor het groeiende aantal atleten zoekt de club nog een enthousiaste jeugdtrainer.
Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met hoofdtrainer Dany Vandeputte op atletiekkernwichelen@hotmail.com of danyvandeputte@scarlet.be, tel.nr. 09/ 345.47.90 of GSM 0474/ 290.201.

Meer info over de club op: http://www.bloggen.be/atletiektestblog321