Webnieuws Wichelen

Wednesday, 8 Feb 2023

Update20:58

You are here: Actualiteit Algemeen nieuws Kwajongens versturen glitterbommen op bestelling
16
Feb
2015

Kwajongens versturen glitterbommen op bestelling

Read more...Wichelen/Aalst - Twee jonge ondernemers uit het Aalst en Wichelen volgen de Amerikaanse hype en zijn een eigen bedrijfje gestart dat glitterbommen verstuurd. “Volledig anoniem bezorgen wij het kaartje aan huis en wie het opent, ziet 30 à 40 gram nauwelijks op te ruimen glitters rond dwarrelen”, klinkt het.

Kenny Parewijck (26) uit Wichelen en Koen Steijleman uit Aalst lieten zich inspireren door het succesverhaal van een Amerikaans student. “Die bedacht begin dit jaar als grap het concept om mensen op de website ShipYourEnemiesGlitter.com anoniem een glitterbom te laten versturen.” Het zaakje ging zo hard aan het rollen dat de knaap het niet meer kon bolwerken. Hij verkocht zijn bedrijfje na minder dan een maand voor 85.000 dollar. Een verstandige keuze, want het vullen van de glitterbommen is al even vervelend als het openen.
“Wij weten echt wel wat de ontvangers van onze kaarten ondergaan”, lachen Kenny en Koen. Bij het vullen van de enveloppen blijkt het bijna onmogelijk om het goedje in de speciale zakjes te houden. “Enkel dagen terug vond de kat het een goed idee om op de werktafel te springen. Overal in mijn appartement en ook nog in de lange haren van de kat zijn nog glitters te vinden”, vertelt Kenny. Dat de glitters vervelend zijn kunnen Kenny en Koen alvast bevestigen. “Het is net als vloeistof, kruipt overal tussen en is bijna niet op te ruimen. Kleding in de wasmachine stoppen is alleen een garantie dat het goedje nadien ook aan de ander kledij hangt.” De partners van Kenny en Koen zijn dan ook niet erg enthousiast. “Om de vrede te bewaren, wisselen we voor de vulbeurten telkens van locatie. Verder spreiden we heel veel plastic uit, maar ook dat is niet volledig sluitend”, lachen de twee die enkele proefkaarten naar familieleden stuurden. “De venijnige sms’jes die volgden bewijzen dat het werkt. We hebben nadien heel wat werk gehad om met bloemetjes de gemoederen te bedaren.” Ondanks de anonimiteit van internet geven de meeste afzenders ook hun naam mee. “Dat hadden we niet verwacht, maar het is natuurlijk wel nodig als je snel wil horen hoe blij de ontvanger is.” De twee gaan met hun glitterbommen voorzichtig te werk. “We werken met een speciaal reservoir dat pas opent wanneer de kaart waar ze aan bevestigd zijn 1 of 2 centimeter wordt geopend. Een absolute vereiste om geen problemen te krijgen met de posterijen.” Het duo is nog maar een paar dagen bezig, maar verzond intussen toch al een 20-tal glitterbommen in België, Frankrijk en Nederland. “Een pakje kost, verzending in gans Europa inbegrepen, 9,99 euro.” Voor wie zo een vervelend pakket krijgt, is er toch één voordeel. “Om makkelijk wraak terug te nemen steekt er bij de kaart een kortingbon voor 25%.” Meer info en bestellen op www.sweetpayback.com. Een tip voor wie een glitterbom krijgt: opruimen gaat het best met warm water. “Maar dat zetten we uiteraard niet op onze website.”