Webnieuws Wichelen

Wednesday, 8 Feb 2023

Update20:58

You are here: Actualiteit Algemeen nieuws Mooiste loopplek van Vlaanderen
Error
  • Error loading feed data.
24
Jul
2013

Mooiste loopplek van Vlaanderen

Read more...Wichelen/Laarne/Berlare - Nadat Schellebelle enkele jaren geleden verkozen werd tot Mooiste Plaatsnaam van Vlaanderen, kan het nu ook de titel van Mooiste loopplekje van Vlaanderen verdienen. Een foto van AtletiekClub Eerlijk Strevenlid Pieter François werd door de jury van Running.be Magazine gekozen als Oost-Vlaamse inzending.

 

"In de juli-editie van Running.be Magazine zag ik de aankondiging voor de wedstrijd staan.’ zegt Pieter François. "Als jogger bij ACES Wichelen loop ik wekelijks 3 keer door de prachtige natuur die onze streek rijk is. In de zomermaanden lopen we langs de Scheldedijk richting Berlare Broek, Overmere Donk, het Veer van Schellebelle of De Kalkense Meersen. Toen ik over de wedstrijd hoorde, wist ik meteen dat onze streek een grote kanshebber was. Met mijn fototoestel in de aanslag nam ik van onze trajecten een tachtigtal foto’s, waaruit de jury uiteindelijk een beeld van de gedichten aan de Kalkense Meersen op de grens Schellebelle/Kalken uitkoos als inzending voor Oost-Vlaanderen." De volgende stap in de wedstrijd verloopt via Facebook. De foto’s van de 5 provincies staan op de pagina van Running.be Magazine en kunnen worden ‘leuk gevonden’ door lezers en sympathisanten. De foto met de meeste likes op 31 juli om 23u59 wint en mag zich het Mooiste Loopplekje van Vlaanderen noemen. Stemmen kan door hier te klikken en de foto leuk te vinden.

Voor alle foto’s van de zomerse looptochten van Aces, klik hier. Of met eigen 'lopers'-ogen te bezichtigen op maandag, woensdag en vrijdag, start aan het Clubhuis/Sociaal Huis op het Oud Dorp in Wichelen om 19u.