Webnieuws Wichelen

Sunday, 5 Feb 2023

Update20:58

You are here: Actualiteit Algemeen nieuws {SAMEN} wil lopende dossiers afwerken
16
Sep
2012

{SAMEN} wil lopende dossiers afwerken

Wichelen - Burgemeester Kenneth Taylor is bijzonder fier op de lijst waarmee {SAMEN} op 14 oktober naar de kiezer trekt. "We hebben een heel gezonde mix gevonden van oudgedienden en nieuw bloed. Daarbij hebben we er over gewaakt dat we zowel mensen die de vergrijzingsproblematiek kennen en jongeren een plaats gaven." De voorstelling van alle kandidaten gebeurde niet toevallig op de gronden naast de Pijpoelstraat waar binnenkort de sporthal en een nieuwe woonwijk komt.

"De realisatie van die sporthal is belangrijk, maar zeker niet ons enige punt. Uiteindelijk is het gewoon het afwerken van een dossier waarmee we deze legislatuur eindelijk vooruitgang boekten. Dat is ook zo voor de uitbreiding van het rustoord met 36 kamers en de realisatie van het jeugd- en cultuurcentrum waardoor we eindelijk voor cultuur met een grote 'K' kunnen zorgen." Andere nieuwigheden zijn er wel. De partijslogan is dan ook niet toevallig 'Blijven dromen'.
"We dromen van een soort seniorenhotel in het rustoord waardoor senioren er eens een nachtje kunnen verblijven. Een soort mini-kortverblijf dus." Verder wil {SAMEN} extra inzetten op veilige fietspaden langs de steenweg. "Omdat er voor het doortrekken van een fietspad langs de spoorweg aan Ten Brugsken een brug van 70 meter over de beek zou moeten komen, kiezen we er voor te investeren in veiligere fietspaden langs de steenweg." Aanbevelingen uit het zilverboek staan eveneens op de agenda. "Omdat de wachtrijen aan het containerpark vaak te lang zijn, opteren we voor een uitbreiding. Daarbij zal ook gelet worden dat de containers niet meer zo hoog staan en we willen ook de openingsuren bekijken. We gaan ook voor een verdubbeling van het aantal sociale woningen." Blijvende aandachtspunten zijn zwerfvuil en de uitbreiding van de bossengordel rond Serskamp. Sportief droomt men ervan op van Wichelen 'Dorp van de ronde 2015' te maken. Dat alles wil {SAMEN} realiseren zonder aan de belastingen te raken.

De volledige lijst:

1.     Kenneth Taylor
2.     Inge Van Steendam
3.     Danny Praet
4.     Bart Segers
5.     Martine De Wilde
6.     Bert Van Malderen
7.     Ann Van Wesemael
8.     Marc Vereecken
9.     Patrick Verheyden
10     Roza Van Den Abeele
11.     Conny De Corte
12.     Wim Annaert
13.     Caroline Verstraeten
14.     Raymonda De Geyter
15.     Liesbeth Van de Voorde
16.     Karen Venneman
17.     Christoph Van De Wiele
18.     Wouter Van Hauwermeiren
19.     Anneleen Rimbaut
20.     Yvan De Coninck
21.     Kristof De Smet

Meer: www.lijstsamen.be