Webnieuws Wichelen

Monday, 6 Feb 2023

Update20:58

You are here: Actualiteit Algemeen nieuws Jeugd- en cultuurcentrum is en krijgt ‘Ankerpunt’
09
Apr
2012

Jeugd- en cultuurcentrum is en krijgt ‘Ankerpunt’

Read more...Serskamp - Onder ruime belangstelling legden cultuurschepen Yvan De Coninck en burgemeester Kenneth Taylor (beiden SAMEN) maandagmorgen de laatste steen van het nieuw gemeentelijk jeugd- en cultuurcentrum op de plaats van het vroegere Eurowathelet aan de Anker in Serskamp. Burgemeester Taylor maakte daarbij bekend dat het complex voortaan ’t Ankerpunt zal heten. Om dat in de kijker te zetten werd aan de laatste steen ook een ankerpunt bevestigd.


Voor de jeugd en toneelvereniging van Serskamp kan het aftellen naar de eigenlijke ingebruikname van het nieuwe jeugd- en cultuurcentrum nu beginnen. De buitenwerken zijn afgerond en omdat het nu pas echt mogelijk is een beeld te vormen van hoe dat er zal uitzien werd een officiële laatst steenlegging gehouden. Die kwam helemaal bovenaan, want zo hoort dat nu eenmaal bij een laatste steen. Gelukkig hadden burgemeester Taylor en schepen De Coninck geen last van hoogtevrees toen ze, bijgestaan door de voorzitters van de jeugdraad en de cultuurraad, alsook door afgevaardigden van Chiro Serskamp en de speelpleinwerking de stelling beklommen om de laatste steen vast te metselen. Allen waren duidelijk heel verheugd dat er na jaren een oplossing komt voor de aanslepende huisvestingsproblemen. Nadien volgde nog een rondleiding met een woordje uitleg van waarvoor alle ruimten gebruikt kunnen worden.

Read more...De ruime toneelzaal van 200 vierkante meter en aansluitende foyer van 100 vierkante meter is zonder twijfel het interessantste voor toneelvereniging d’Eglantier. Zij hopen dit najaar de zaal te kunnen gebruiken. “Wij zijn eerlijk gezegd in de wolken. Eindelijk zal er plaats zijn voor grotere stukken, maar er is ook nog heel wat werk. Hopelijk kunnen we dit najaar hier al spelen, maar het zal riskant zijn. Ook qua parkeergelegenheid zal het in eerste instantie behelpen zijn”, meent voorzitter Gino Venneman. Ook de Chiro ziet een verhuis nog niet zitten. “Wij participeren in dit project voor onze nieuwe lokalen, maar moeten zelf instaan voor elektricteit, water en verwarming in ons deel. Omdat de aannemers die de gemeente gebruikt te duur zijn, moeten we met sponsors en vrijwilligers werken en daardoor zal ons deel heel wat trager klaar zijn”, vertelt Roosje Clinckspoor van het bouwfonds van de Chiro. Schepen van openbare werken Bert Van Malderen hoopt dat het gebouw tegen september kan klaar zijn. “Vanaf nu kan het heel snel gaan. Met een beetje geluk is de zaal al klaar voor de speelpleinwerking, maar tegen eind dit jaar moet alles operationeel zijn.” Verder komt er nog een lokaal voor de niet georganiseerde jeugd en opbergruimtes voor de verschillende verenigingen. Het totale prijskaartje van het project bedraagt ongeveer 1,5 miljoen euro. Voor de toneelzaal kan de gemeente op een subsidie van 50.000 euro rekenen.