Webnieuws Wichelen

Sunday, 5 Feb 2023

Update20:58

You are here: Actualiteit Algemeen nieuws Nieuwe ziekenwagen zorgt voor extra comfort
16
Feb
2011

Nieuwe ziekenwagen zorgt voor extra comfort

Read more...Wichelen - Sinds vorige week donderdag rijdt in Wichelen een nieuwe ziekenwagen rond. Dat was nodig, want de vorige was inmiddels bijna 13 jaar oud. Dankzij de nieuwe wagen zal het comfort van de onfortuinlijken die er in terecht komen er in elk geval fel op vooruit gaan en ook voor de hulpverleners zijn er enkele bijzonder praktische snufjes. Burgemeester Kenneth Taylor (SAMEN) was dan ook wat fier toen hij de sleutel mocht overhandigen aan zijn gemeentelijk brandweerkorps.

"Voor het comfort van de patiënt is de sanitaire cel uitgerust met klimaatregeling en onder het voertuig is een luchtvering gemonteerd. Samen met de brancard die rust op een zweeftafel zal dat er voor zorgen dat schokken, veroorzaakt door verkeersdrempels of putten in het wegdek, zoveel mogelijk worden opgevangen," vertelt brandweercommandant Willy Declercq. De nieuwe ziekenwagen is ook voldoende ruim, zodat bij levensbedreigende situaties het personeel van de MUG probleemloos in de wagen kan werken. Speciale lampen zullen dan weer kalmerend werken voor mensen met traumatische ervaringen. "Bovendien kan onze ziekenwagen dankzij de vaste uitrusting defibrillator, hartmonitor, vacuummatras, pediatriekoffer en meerdere aansluitingen voor het toedienen van medische zuurstof, in combinatie met onze opblaasbare noodtent, perfect dienst doen als vooruitgeschoven medische post op het rampterrein." Ook aan de veiligheid en gemak van de hulpverleners werd gedacht. "Diverse werklichte op de ziekenwagen kunnen voor de nodige verlichting zorgen bij verkeersongevallen en de wagen werd uitgerust met een achteruitrijcamera en een vaste GPS. Die laatste is noodzakelijk, want wij voeren geregeld opdrachten uit in 19 omliggende deelgemeenten en kunnen natuurlijk niet overal de weg uit het hoofd kennen."
Read more...Met de nieuwe ambulance is de Wichelse ambulancedienst sinds de start op 6 oktober 1975 en na meer dan 15.000 ritten aan haar vijfde ziekenwagen toe. Eric Redant en Imelda Roels, twee ambulanciers die er in het begin bij waren om met de ‘900’ te vertrekken, woonden de plechtige sleuteloverhandiging met plezier bij. De totale kostprijs van de ziekenwagen bedraagt 125.000 euro. Een mooie investering van het Wichels gemeentebestuur in de brandweerwerking van Wichelen die binnenkort ook nog uitgerust wordt met een nieuwe ladderwagen ter waarde van 600.000 euro. De oude ziekenwagen, die destijds nog aangekocht werd door het ministerie van volksgezondheid, keert terug naar het ministerie.