Webnieuws Wichelen

Monday, 6 Feb 2023

Update20:58

You are here: Actualiteit Algemeen nieuws Kleine gemeente, groots brandweerkorps
05
Dec
2010

Kleine gemeente, groots brandweerkorps

Read more...Wichelen – De traditionele Sint-Barabaraviering, genoemd naar de patroonheilige van de brandweermannen, in Wichelen ging zaterdagavond door in het sociaal huis. Door het barre winterweer moest de optocht van het jeugdtrommelkorps wel beperkt worden tot de gang en de raadzaal van het sociaal huis. Daar bleek vooral dat Wichelen over een modern en gemotiveerd korps beschikt waarop het gemeentebestuur maar wat trots is.

 

Zo beschikt Wichelen over modern materiaal, waaronder een warmtebeeldcamera waarover in de buurt enkel Aalst en Lede beschikken en speelt het korps stilaan een hoofdrol in het zonaal duikteam nu brandweerman Hans Van De Velde als vijfde Wichelse brandweerman het brevet van duiker behaalde. Burgemeester Kenneth Taylor was dan ook wat fier op zijn korps. “Jullie zijn een hechte groep, bijna vrienden, die schitterend werk verrichten. Ik ben blij dat we als gemeente op jullie kunnen rekenen. Dat bleek tijdens de recente wateroverlast, maar ook op onze 11 juli viering waren jullie uitgebreid van de partij en bij de verschillende gaslekken werd steeds routineus maar met de nodige alertheid opgetreden.” Dat de gemeente haar brandweerkorps blijft steunen is heel duidelijk, want momenteel wordt gewerkt aan de inrichting van een nieuwe ziekenwagen en, zo verklapte de burgemeester, staat ook de aankoop van een nieuwe ladderwagen ter waarde van 600.000 euro gebudgetteerd. “Dat is misschien veel geld, maar als we er een mensenleven mee kunnen redden is het dat al waard geweest”, citeerde Taylor brandweerman Luc De Wolf die Taylor naar eigen zeggen wist te overtuigen van de aankoop.

Read more...Het Wichelse korps zit dus goed en dat bleek ook tijdens het overlopen van de nieuwkomers: brandweerman Bjorn Dierickx, stagiars Michiel Derde en Sam De Sutter, en de van brandweer Wetteren afkomstige maar naar Serskamp verhuisde Martin Heyndrickx .Ook de nieuwe ambulancierster Mieke Drapier werd welkom geheten. Verder kreeg ambulancier Gino De Kesel zijn epauletten overhandigd. Ronny Van Wesepoel mag voortaan de tekens van sergeant dragen en Willy Heirgwegh werd bevorderd tot korporaal. Ook qua bijkomende vorming blinkt het korps uit, want met Miguel Van Wesepoel beschikt het korps voortaan over een extra brandweerman en ambulancier. Korporaal Renaat Rogiers behaalde het brevet van sergeant en maakt dus kans op een verdere promotie. Door de vertraging bij de diploma-uitreiking aan de brandweerschool mochten ook korporaal Willy Heirwegh en brandweerman Stijn Govaert hun in 2009 behaalde brevet van korporaal in ontvangst nemen.