Webnieuws Wichelen

Monday, 6 Feb 2023

Update20:58

You are here: Actualiteit Algemeen nieuws Taylor wordt burgemeester in de geest van zijn vader
25
Feb
2010

Taylor wordt burgemeester in de geest van zijn vader

Read more...Wichelen - De 28-jarige Kenneth Taylor uit Serskamp legde donderdag zijn burgemeesterseed af in handen van de provinciegouverneur. Hij krijgt vanaf 1 maart de leiding over de gemeente. Toch legde hij de eed met gemengde gevoelens af. "Ik ben blij dat ik in de voetsporen van mijn vader kan treden en fier dat ik dat voor deze prachtige gemeente kan doen. Doordat het deze week net 6 jaar geleden is dat mijn vader overleed brengt mijn nieuwe taak voor de gemeente echter ook gemengde gevoelens mee." vertelt de nieuwe eerste man van Wichelen.

Kenneth is net 4 jaar jonger dan zijn vader John Taylor toen die de eed aflegde. John overleed in 2004, maar nu neemt zijn zoon de fakkel terug over. "Op het doodsprentje schreef mijn vader dat hij hoopte dat hij kon verder leven in mijn zus Gwen en mij. Ik hoop dat hij tevreden is en ik wil ook mijn best doen om er net zoals hij te zijn voor de mensen. Ik zal net als hem een burgemeester zijn voor iedereen." belooft de kersverse burgemeester.

 

De foto bij dit artikel is afkomstig van Etienne Lagaet en verscheen 22 jaar geleden in Het Nieuwsblad.
De tekst die er bij stond bleek profetische woorden te bevatten en we willen u die dan ook evenmin onthouden.

 

Zo de vader, zo de zoon

Wichelen - Dit is wellicht een unieke foto. Om twee redenen nog wel: het is zelden te zien dat John Taylor de driekleurige sjerp omgort (overigens pakken de andere schepenen er evenmin gauw mee uit) en bovendien heeft zijn zesjarig zoontje Kenneth nu reeds de voorzitterstoel ingenomen. Weliswaar aan de oude rustieke schepentafel in het geklasseerde Wichelse oud-gemeentehuis, maar toch, men moet ergens beginnen om in vaders voetsporten te treden...
"Alles op z'n tijd, jongen" schijnt de vader te zeggen. Eerst moet Kenneth nog veel boterhammen eten en flink studeren om zo groot en wijs te worden als vader. Hij is trouwens ook nog niet toe aan redelijk dikke sigaren roken, die papa per stuk koopt. En het tresje van de sjerp zou bij zoonlief over de grond slepen en dat is ongehoord. Maar misschien, in volgende eeuw dan, komt er een Taylor II in het Schooiersdorp, want "jong geleerd is oud gedaan" zegt toch het spreekwoord. Om nog te zwijgen van de appel (al is het een Normandische) die niet ver van de boom valt.
En voor wie nog meer wil weten: deze snap werd geschoten tijdens de verbroedering met een Franse delegatie uit Houlgate. Er werden toen dikbuikige trappisten gedronken en daarvoor is Kenneth ook nog ruim te jong. Al durft de dreumes wel al eens nippen, terwijl papa praat en praat en niet omziet...   (L.L./W.S)