Webnieuws Wichelen

Wednesday, 27 Oct 2021

Update20:58

You are here: Actualiteit Algemeen nieuws Wolven trekken door de straten
06
Feb
2010

Wolven trekken door de straten

Read more...Wichelen – Zaterdagmiddag trok het Wichels Organized Liberation Front door de straten van Schellebelle, Serskamp en Wichelen. De oproep om de woningen zwart te bevlaggen als eindpunt voor een donkere periode en startpunt voor een kleurrijke toekomst werd maar matig opgevolgd, maar desondanks zetten de actievoerders eindelijk hun wolvenkoppen af en werd duidelijk wie en wat er achter de acties van de voorbije weken stak. Uiteindelijk blijkt het een ludieke actie te zijn om de feestelijkheden voor de 35ste verjaardag van de Wichelse Chirojongens aan te kondigen.

Read more... De Chirojongens zijn zelf verbaasd van de aandacht die hun activiteiten kregen. “We hadden gepland om in samenwerking met Webnieuws Wichelen (nvdr. deze website) de acties kenbaar te maken aan de bevolking en hadden gehoopt dat de andere media zouden volgen. Het was wel een verrassing dat de kranten, op een bepaald moment zelf nationaal, en TV Oost onze actie uiteindelijk allemaal onder de aandacht brachten.” vertelt Maarten Cromphout. Het veelvuldige opduiken van ludieke en niet toe te schrijven acties in de gemeente zorgde voor tal van gissingen en werd de voorbije weken in gans de gemeente het onderwerp van gesprek. Dat leidde tot heel wat nerveusiteit. Iemand die niets met onze actie te maken had werd door de politie ondervraagd over het spuiten van wolfskoppen op de openbare weg.

Republiek Wichelen

Tijdens de optocht kwamen heel wat mensen uit hun huizen om te zien wat er aan de hand was toen er een bestelwagen passeerde van waar Wichelen uitgeroepen werd tot onafhankelijke republiek en een nieuwe regering gezocht werd. Die regering zal gevormd worden tijdens een speciale spelactiviteit op 6 maart in de gemeenteschool. Benieuwd of er dan ook zo veel mediabelangstelling zal zijn.