Webnieuws Wichelen

Monday, 6 Feb 2023

Update20:58

You are here: Actualiteit Algemeen nieuws Dochter Jolien zorgt voor extraatje bij De Klok
03
Oct
2009

Dochter Jolien zorgt voor extraatje bij De Klok

Read more...Serskamp - De 20-jarige Jolien Galle, dochter van Dirk Galle en Veerle Van de Velde die likeurstokerij De Klok uitbaten in Serskamp, presenteert op zondag 4 oktober ter gelegenheid van de Open Bedrijvendag haar kunsten als chocolatier. Wie De Klok bezoekt, kan er proeven uit één van de 60 soorten pralines die ze maakte.

Jolien studeerde een tijdje geleden af als chocolatier en ging daarna aan de slag in het familiebedrijf De Klok op de Wanzelesteenweg in Serskamp dat tot heinde en ver bekend staat om haar artisanaal bereidde advocaat, jenever, honing, confituur en likeur. Nadat ze zich ongeveer een jaar inwerkte in de zaak mag ze van haar ouders nu haar eigen weg gaan. In de oude winkel aan de overzijde van de straat werd een chocoladeatelier geïnstalleerd waardoor het bedrijf haar assortiment aan chocoladeproducten verder kan uitbreiden. Ook Joliens kunsten worden naar aloude traditie op ambachtelijke wijze gemaakt met verse ingrediënten. "Ik ben hier een week aan de slag, maar de Open Bedrijvendag wordt de vuurdoop. Het is de eerste dag dat mijn chocoladekunsten te koop zijn en ik ben dus wel een beetje zenuwachtig." vertelt Jolien.

Tijdens De Openbedrijvendag wordt ook het nieuwe 'dessert De Klok' op basis van advocaat en mascarpone voorgestel en kunnen bezoekers een kijkje nemen in de nieuwe productiehalen proeven van tal van specialiteiten.