Webnieuws Wichelen

Monday, 6 Feb 2023

Update20:58

You are here: Actualiteit Algemeen nieuws Wichels burgemeester roept op om niet op CD&V/N-VA te stemmen
05
Jun
2007

Wichels burgemeester roept op om niet op CD&V/N-VA te stemmen

Wichelen - Burgemeester Werner Van der Eecken (SAMEN) roept de Wichelse bevolking op niet op CD&V/N-VA te stemmen komende zondag. Hij roept daarentegen op de progressieve krachten te laten bundelen. Opvallend is dat Van der Eecken in zijn open brief met geen woord rept over zijn partijgenoot, tevens eerste schepen, Kenneth Taylor die opkomt voor Open VLD.

Van der Eecken, zelf na de perikelen binnen de Wichelse CD&V uit de partij gegooid, heeft het wel over zijn voorganger John Taylor. "De voorbije 8 jaar is er onder het bewind van premier Verhofstadt een vooruitstrevende en vernieuwende koers gevaren." stelt Van der Eecken. "Het zou spijtig zijn om de klok nu tientallen jaren terug te draaien door voor CD&V/N-VA en Yves Leterme te kiezen."
Verder haalt Van der Eecken nog uit naar de houding van CD&V nationaal in de perikelen die tot de gekende scheuring binnen de Wichelse CD&V leidden. Toch benadrukt Van der Eecken dat hij niet natrapt. "Na 24 jaar absolute CD&V meerderheid heb ik de gemeenteraadsverkiezingen gewonnen." stelt hij.

Klik op het onderstaande icoon om de volledige open brief
van burgemeester Werner Van der Eecken te lezen.
Read more...