Webnieuws Wichelen

Thursday, 1 Dec 2022

Update20:58

You are here: Actualiteit Algemeen nieuws Het monument van Schellebelle
09
Apr
2007

Het monument van Schellebelle

Schellebelle - In november loopt er een tentoonstelling over het monument ter nagedachtenis van de gesneuvelde inwoners van Schellebelle.  Inwoners van Schellebelle en omgeving, die informatie bezitten over dit monument worden verzocht contact op te nemen met Hubert Keuppens.

"Oude foto’s of artikels, doodsprentjes van die gesneuvelden, en nog veel meer. Het is allemaal welkom." vertelt de organisator voor Heemkring Schellebelle. "Wij bezorgen de documentatie zo snel mogelijk terug. Indien mogelijk wordt ze ter plaatse gekopieerd."
Keuppens, die de documentatie verzamelt en de tentoonstelling coördineert, is niet aan zijn proefstuk toe. Zijn interesse gaat vooral uit naar de beide wereldoorlogen. Op het Schellebelse monument staan alle namen van de personen die in de Eerste en Tweede Wereldoorlog, als burger of als militair, omkwamen. "Wie nog iets op zijn zolder liggen heeft, mag ons altijd contacteren."

Heemkring Schellebelle, Dorp 19 bus 2. Telefonisch contact opnemen met Hubert Keuppens is eveneens mogelijk op 0494-05.18.47 - www.heemkring.schellebelle.be