Webnieuws Wichelen

Thursday, 1 Dec 2022

Update20:58

You are here: Actualiteit Algemeen nieuws Alweer klacht tegen meerderheid
Error
  • Error loading feed data.
06
Apr
2007

Alweer klacht tegen meerderheid

Wichelen - Na CD&V en WLD apart, is het nu de beurt aan Vlaams Belang om een klacht in te dienen tegen de meerderheid. Vlaams Belang klaagt de gang van zaken aan bij de kandidatenvoordracht voor het Plaatselijk WerkgelegenheidsAgentschap (PWA). Volgens Vlaams Belang verliep de voordracht en de manier van kiezen niet volgens de noodzakelijke regels.

"Vlaams Belang had noch van het college van burgemeester en schepenen noch van de voorzitter van het PWA een uitnodiging ontvangen een kandidaat voor te dragen. In een evenredige vertegenwoordiging heeft de fractie van het Vlaams Belang nochtans het recht op één afgevaardigde." stelt raadslid Steven De Vos.

Vlaams Belang diende een driedubbele klacht in. "Het gelijkheidsbeginsel werd geschonden, aangezien wij niet uitgenodigd werden een kandidaat voor te dragen. Ten tweede werd de voordracht door SAMEN omgetoverd in een onwettige stemming. En tot slot is het onaanvaardbaar om een stemming over te doen, omdat het resultaat niet in het plaatje past." vertelt De Vos.

Tijdens de omstreden stemming bleek dat de meerderheid niet meer zo eensgezind is. "Het resultaat van de stemming was dat de acht kandidaten elk tien stemmen hadden. Het gemeentedecreet voorziet dat in deze situatie de jongste kandidaten verkozen worden. Niet zo bij SAMEN voor wie blijkbaar andere regels gelden, want zij beslisten om de stemming over te doen."
Uiteindelijk werden 6 raadsleden afgevaardigd: 4 leden van Samen en 2 van CD&V.