Webnieuws Wichelen

Monday, 6 Feb 2023

Update20:58

You are here: Actualiteit Algemeen nieuws Burgemeester en bestuur gebuisd
04
Sep
2006

Burgemeester en bestuur gebuisd

In het vervolg van de bevraging van de krant het Nieuwsblad werd meer specifiek gepeild naar de tevredenheid over de burgemeester en zijn beleidsploeg. Burgemeester Van der Eecken haalt de 4de slechtste plaats binnen (304de op 307). Een twijfelachtige eer die ook het volledige bestuur ten beurt valt (293ste van 307). Over het algemeen scoren burgemeesters van kleine gemeenten beter. De karige punten die het bestuur van Wichelen verzamelde, hebben waarschijnlijk alles te maken met de conflicten na het overlijden van burgemeester John Taylor.

Sinds de vorige gemeenteraadsverkiezingen ging het kartel VISIE (SP.A, VU en Groen!) in rook op. Bovendien was er een scheuring binnen de CD&V-meerderheid en moest ook de grootste oppositiepartij VLD er aan geloven.
Door de scheuring binnen CD&V is eveneens heel wat vuile was buiten gehangen. Elke groep benadrukt toch zo graag zijn eigen "goede prestaties", maar benadrukt nog liever de "slechte prestaties" van de anderen. Ook de kleinere politiek fracties speelden dit spelletje maar al te graag mee. De antipolitieke sfeer bij de inwoners straalt dan ook af op het hele bestuur.  Duidelijk is dat de inwoners er meer dan genoeg van hebben en het moddergooien moe zijn.
Komt het gezegde "Als twee honden vechten om een been..." in Wichelen uit? In de resultaten van de door www.grootwichelen.be georganiseerde verkiezingspeiling zullen we binnenkort een blik in de Wichelse glazen bol kunnen nemen.

Hoe tevreden is de Vlaming van zijn burgemeester?
Totaal: 307 gemeenten
Read more...

Hoe tevreden is de Wichelaar van zijn bestuursploeg?
Totaal: 307 gemeenten
Read more...