Webnieuws Wichelen

Sunday, 28 Nov 2021

Update20:58

You are here: Actualiteit Algemeen nieuws Dienst voor een dienst is flop
23
Jan
2011

Dienst voor een dienst is flop

Wichelen - Het dienstenruilproject waarmee het OCMW van Wichelen de inwoners van de gemeente wou doen besparen op kosten is een flop. Sinds de lancering in juli vorig jaar werd nog door niemand een dienst aangeboden of aangevraagd. Slechts zes personen registreerden zich op de website www.dvdwichelenocmw.be. Toch blijft OCMW-voorzitter Conny Beelaert geloven in het project.
Het idee dat iedereen iets te bieden heeft, is even simpel als eenvoudig. Persoon x kan de kinderen op school afhalen en persoon y is een goed klusser. Beiden kunnen elkaar dus wellicht helpen en door de tussenkomst van het OCMW dienen x en y zelf niet direct met elkaar te ruilen. Het potentieel is dus enorm, maar desalniettemin raakt het niet van de grond. Onafhankelijk gemeenteraadslid Dolf Lammens opperde dat de verplichte registratie via het online platform misschien te moeilijk was voor de beoogde doelgroep.
"Het idee en opzet zijn goed, maar we stellen vast dat mensen inderdaad de weg niet vinden. We zullen daarom een nieuwe promotie opstarten," klinkt het bij OCMW-voorzitter Conny Beelaert. Over de kostprijs van het project was Beelaert kort. "We hebben 3.000 euro subsidies gekregen voor de opstart en die werden integraal gebruikt voor de bouw van de website. De kostprijs voor ons is bijgevolg nihil."