Webnieuws Wichelen

Friday, 23 Oct 2020

Update20:58

You are here: Actualiteit Algemeen nieuws Sint-Denijsparochie neemt afscheid van kloosterzusters
08
Sep
2010

Sint-Denijsparochie neemt afscheid van kloosterzusters

Read more...Serskamp – Half augustus verhuisden zuster Eliane en zuster Rosine in stilte van Serskamp naar het klooster in Erembodegem. Zondag werd echter uitgebreid afscheid genomen, want als een ding vast staat is het dat Serskamp ‘haar zusterkens’ zal missen. Dat bleek ook tijdens de plechtige eucharistieviering die voorgegaan werd door monseigneur Luc Van Looy, bisschop van Gent en de daarop volgende receptie waarnaar de zusters geleid werden door een erehaag van kinderen.

Paul Matthijs, voorzitter van de kerkfabriek had duidelijk heel wat opzoekingswerk verricht zodat hij iedereen in herinnering kon brengen wat de zusters van de Congregatie van Heilige Franciscus van Assisië uit Opbrakel de voorbije 111 jaar voor Serskamp betekenden. Zo wees hij er op dat het de zusters waren die in 1899 daags na hun aankomst startten met een kleuterklas. Het begin voor vele honderden kinderen die later nog school liepen in de school. Hij bracht ook in herinnering dat het klooster in een ver verleden nog een stokerij, danszaal en herberg was. “Alleen al daardoor, maar ook door de ongelofelijke inzet van de zusters zorgden ze voor een unieke aanwezigheid.”

Read more...Ook burgemeester Kenneth Taylor was vol lof voor zuster Eliane, 44 jaar aan de slag in de school waarvan vele jaren als directrice en tot haar laatste dag in de weer voor haar school, en zuster Rosine die instond voor de kerk en steeds de baan op was om onder andere zieken- en huisbezoeken te doen. Taylor vertelde ook enkele anekdotes zoals hoe hij als kleine jongen een extra praline lospeuterde voor zijn moeder, maar die dan toch zelf op at.

Read more...De omhaling in de parochie voor het afscheid was ook een succes. Er werd 1.640 euro opgehaald en dat schenken de zusters aan een goed doel. De gemeente Wichelen schonk beide zusters een kader met de mooiste zichten van de gemeente, waaronder ook de Serskampse kerk en burgemeester Taylor schonk er, zijn jeugdzonde indachtig, elke zuster een doos pralines.