Webnieuws Wichelen

Friday, 23 Oct 2020

Update20:58

You are here: Actualiteit Algemeen nieuws Dansers op de kerk
12
Jul
2010

Dansers op de kerk

Read more...Serskamp – De viering van de Vlaamse Feestdag, dit jaar in Serskamp, was andermaal een groot succes. Ondanks de finale van de wereldbeker voetbal liep het dorpsplein van Serskamp zondagavond bomvol. Terwijl Spanje en Nederland nog in de verlengingen vochten voor de beker deden twee Italiaanse acrobaten die halsbrekende toeren uithaalden op de Serskampse kerk het voetbalgebeuren bijna volledig vergeten. Nadien volgde nog een spectaculair vuurwerk en een optreden van de Vlaamse coverband Moarbaja uit Serskamp.

Read more... Burgemeester Kenneth Taylor, die destijds de viering van de Vlaamse Feestdag als kersvers schepen van cultuur een nieuw elan gaf, is heel tevreden. “Dit jaar zijn we gestart met een rommelmarkt met straattheater en daar kwamen 85 standhouders op af. Door de warmte was de opkomst van de bezoekers niet zo spectaculair, maar voor een eerste editie was dit zeker niet slecht,” vertelt hij. In de vooravond werd de viering officieel geopend door het jeugdtrommelkorps van de brandweer. Twee brandweermannen ontvouwden in een rappel van de kerktoren ook de vlag van de Vlaanderen Feest. Daarna kon er, terwijl toneelgezelschap D'Eglantier voor straattheater zorgde, gezellig genoten worden aan de verschillende standjes van de talrijke verenigingen uit de gemeente tot het duister viel.
Read more...Daarna volgde de spectaculaire hoofdact van eVenti Verticale uit Italië. Zij dansten ruim een half uur op de kerktoren van de Sint-Denijskerk. Een prachtig schouwspel waardoor het ongetwijfeld moeilijk wordt om volgend jaar alweer een spectaculairdere affiche samen te stellen. De eer voor de afsluiter was dit jaar niet voor het vuurwerk, maar wel voor Beau Soleil. Zij zorgden voor een optreden van Moarbaja in de tuin van de pastorij.