Webnieuws Wichelen

Friday, 23 Oct 2020

Update20:58

You are here: Actualiteit Algemeen nieuws Serskampse toneelzaal komt in jeugdcentrum
22
Jun
2010

Serskampse toneelzaal komt in jeugdcentrum

Serskamp - Het gemeentebestuur van Wichelen wijzigt, onder invloed van de crisis en de daardoor lager uitvallende inkomsten voor de gemeente, haar plannen voor de bouw van een toneelzaal in Serskamp. Oorspronkelijk was het de bedoeling om die zaal aan het pastorij van Serskamp aan te bouwen, maar de gemeente opteert nu om de zaal te integreren in het toekomstig jeugdcentrum op de Anker.

“De plannen voor de uitbouw van de pastorij in Serskamp waren schitterend, maar om in te gaan op de vraag die in Serskamp leeft voor een uitgebreide toneelzaal, zou het project daar rap 750.000  à 800.000 duurder uitvallen”, vertelt burgemeester Kenneth Taylor. “Omdat ook wij als gemeente het wat zuiniger moeten doen omwille van de economische situatie groeide het idee om de toneelzaal te integreren in de plannen van het jeugdcentrum op de Anker.” In die plannen was, op vraag van het speelplein, al een hoge polyvalente zaal voorzien van 10 bij 10 meter en die zal nu vergroot worden; “Omdat we al een grote ruimte voorzien hadden, viel de kostprijs om die nog verder uit te breiden lager uit dan de bouw van een absolute nieuwe zaal. We hebben er dus voor gekozen om op de bestaande oppervlakte meer ruimte te voorzien zodat er een toneelzaal kan komen  van 10 op 20 meter. Aan die zaal komt ook een soort foyer, zodat we ook op de nodige cultuursubsidies kunnen rekenen” motiveert de burgemeester de gewijzigde plannen. Het gemeentebestuur investeerde nochtans net 80.000 euro voor de aankoop van een stuk grond van het klooster om de toneelzaal te kunnen bouwen. “Het klopt dat we inderdaad net grond aankochten van de zusters, maar op dat moment wisten we al dat de toneelzaal daar niet zou komen. De zusters wilden de grond echter graag verkopen en voor ons was het een mooie kans om extra ruimte rond de pastorij te krijgen. We kunnen daardoor het park achter de pastorie beter ontsluiten en extra parkeerplaatsen aanleggen vlakbij het dorpsplein. Omdat we in de oude pastorij nog altijd de bibliotheek en de gemeentediensten die nu nog in het oud gemeentehuis zitten willen onderbrengen, zullen die parkings dus heel welkom zijn.”
Wanneer de oude pastorij aangepakt wordt en de grond zal gebruikt worden is nog niet duidelijk. “Momenteel concentreren we ons op het jeugdcentrum. Bedoeling is om na de zomer de oude site Wathelet te slopen zodat de bouw van het nieuwe jeugdcentrum zo snel mogelijk kan starten."