Webnieuws Wichelen

Thursday, 1 Dec 2022

Update20:58

You are here: Actualiteit Algemeen nieuws 25 jaar Werkgroep Onthaal
Error
  • Error loading feed data.
21
Apr
2007

25 jaar Werkgroep Onthaal

Read more...
Wichelen -
De Werkgroep onthaal die in de loop van 1981 onder impuls van E.H. Jan Stacino opgericht werd viert hier 25ste verjaardag. Meer dan 130 werkende leden met hun partners zakten gisteren af naar de polyvalente zaal van het OCMW voor de nieuwjaarsreceptie en algemene vergadering van de werkgroep.

"De doelstelling van de werkgroep is in de voorbije 25 jaar niet echt veranderd." vertelt voorzitster Lutgarde Duquet. "We willen nog steeds de verstedelijking tegengaan door ons bezig te houden met de noden en vreugden van mensen uit onze omgeving. We doen dit via onze antenne-dienst, die een "onthaal"-functie biedt aan nieuwe en bestaande inwoners van Klein-Wichelen."
De werking van de werkgroep is in twee delen samen te vatten: enerzijds de antennedienst met straatverantwoordelijken. Zij zijn letterlijk antennes voor wat er leeft in hun straat. Anderzijds is er ook de kerndienst die zich vooral bezig houdt met het lot van kansarmen. Zij zorgen voor voedselpakketten, broodbonnen, energiebonnen, een tweedehandswinkel en de bedeling van warme maaltijden voor het OCMW tijdens weekends en feestdagen.

De werkgroep presenteerde ook een eigen website, bereikbaar via www.werkgroeponthaal.be
"Bedoeling is om via het internet een extra kanaal te hebben waarlangs mensen info over de werking en het bestaan van onze werkgroep kunnen vinden." Verduidelijkt Duquet. "Tevens willen we door gerichte informatie de drempel verlagen voor mensen die hulp behoeven, want hulp bieden aan mensen, die het door omstandigheden tijdelijk of langdurig moeilijk hebben, blijft ook in de toekomst ons hoofddoel."