Webnieuws Wichelen

Thursday, 1 Dec 2022

Update20:58

You are here: Actualiteit Algemeen nieuws VB dankt Taylor en Praet
21
Apr
2007

VB dankt Taylor en Praet

Wichelen - Steven De Vos (Vlaams Belang) liet ons in een reactie weten dat de resolutie met betrekking tot de splitsing Brussel-Halle-Vilvoorde weliswaar met de steun van CD&V, maar vooral dankzij  de onthouding van Kenneth Taylor en de afwezigheid van Danny Praet (beiden SAMEN) goedgekeurd werd.

De Vos wijst tevens op de gespleten houding van de meerderheid om vanuit de gemeente een bredere steun te geven aan Brussel-Halle-Vilvoorde. "Deze resolutie werd door het college van burgemeester en schepenen reeds unaniem, op de afwezige Danny Praet na, goedgekeurd op 23 maart 2007. Groot was dan ook mijn verbazing toen de meerderheid van SAMEN, inclusief burgemeester Van der Eecken, tegen mijn resolutie stemden. Een resolutie die SAMEN notabene eerder in het college al goedgekeurd had."
 
Opmerkelijk was dat bij het begin van de stemming schepen De Smet heel lang talmde alvorens "neen" te stemmen. De unanimiteit rond dit punt was bij SAMEN blijkbaar ver te zoeken, want Danny Praet verkoos diplomatiek afwezig te zijn om niet  te moeten stemmen. De laatste stem, van voorzitter en eerste schepen Kenneth Taylor, gaf dankzij onthouding de doorslag. Het voorstel werd tien tegen negen aangenomen. "Door zich te onthouden werd bijgevolg een staken van stemmen voorkomen en kon voorzitter Taylor een blamage voor de gemeente Wichelen voorkomen." vertelt De Vos.